Чл.-кор. Илза Пъжева е удостоена с Почетния знак на президента

ИБФБМИ има удоволствието да съобщи, че чл.-кор. Илза Пъжева беше удостоена от държавния глава Румен Радев с Почетния знак на президента за нейния принос като международно признат учен и научен ръководител в областта на биологическите науки, както и за нейните академични заслуги към развитието и авторитета на съвременната българска наука.

Тържествената церемония по награждаването на видни дейци на образованието, науката, културата и изкуството се проведе на 16 май в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

Президентът изтъкна значимите достижения и талант на отличените, оценени не само от българската общественост, но и намерили признание отвъд пределите на страната ни.  „Обществото ни цени високо вашето родолюбие, талант, труд и всеотдайност“, посочи държавният глава и отбеляза, че със своите успехи те  допринасят за утвърждаването на изконни ценности, които са здравата основа, върху която трябва да се гради съвременна България.


Снимки от събитието:




Новината на сайта на БАН: Трима членове на БАН с Почетния знак на президента
Новината на сайта на Президентството: Президентът: Постиженията и постоянството на българските творци, учени и общественици дават увереност за бъдещето на България

Публикувано в Новини, Отличия. Постоянна връзка.