Списание “Notes on Intuitionistic Fuzzy Sets” получи индексиране в Scopus

Институтът по биофизика и биомедицинско инженерство – БАН с удоволствие съобщава, че списание “Notes on Intuitionistic Fuzzy Sets”, едно от трите официални издания на Института, беше избрано за индексиране в една от водещите научни бази данни Scopus. Над 140 статии, публикувани в списанието от 2020 г. до момента, вече са достъпни в Scopus.


“Notes on Intuitionistic Fuzzy Sets”
с главни редактори акад. Красимир Атанасов от ИБФБМИ-БАН, Prof. Janusz Kacprzyk от Полша и Prof. Humberto Bustince Sola от Испания е специализирано научно списание с 30-годишна история, издавано от Академично издателство „Проф. Марин Дринов“ на БАН. Посветено е на въведените от Атанасов през 1983 г. интуиционистки размити множества – разширение и обобщение на размитите множества на Лотфи Заде. Публикува резултати, свързани с теорията на интуиционистки размитите множества и с приложенията им при вземане на решения в условия на неопределеност в различни области като биомедицина, икономика, индустрия, изкуствен интелект и други.

След строг процес по рецензиране, в списанието се публикуват както регулярни статии, така и докладите от провежданите в България (от 1997 г.), Словакия (от 2005 г.) и Турция (от 2014 г.) научни конференции по ИРМ. От 2013 г. списанието е промотирано от Европейската асоциация по размита логика и технологии (EUSFLAT) и редовно успешно участва в конкурсите „Българска научна периодика“ на Фонд „Научни изследвания“.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.