Покана за участие в IV Национален конгрес по физически науки

От 7 до 9 октомври 2024 г. в София ще се състои Четвъртият Национален конгрес по физически науки, който има за цел да направи актуален преглед на научните изследвания на българските учени в областта на физическите науки.

В дванадесетте секции, представляващи отделни симпозиуми, ще бъдат докладвани и обобщени резултатите от научните изследвания по физика у нас, а също така и изследвания на български учени, работещи в чужбина и/или в сътрудничество с чуждестранни учени.

Конгресът предлага секции „7. Медицинска физика и биофизика“ и „8. Физикохимия и физика на живата материя“, в които бихте могли да участвате чрез презентация (препоръчително на български език) или постерно представяне.

Конгресът ще е най-голямото събитие през 2024 г., което е посветено на провъзгласеното от Общото събрание на ООН с резолюция А/77/L.100 Международно десетилетие на науките за устойчиво развитие (2024 – 2033).

За контакти:

  • Проф. Галя Станева, ИБФБМИ Председател на Секция 8. „Физикохимия и физика на живата материя“ (телефон: 0894 538583, имейл: g_staneva@yahoo.com)
  • Проф. Виктория Виткова, ИФТТ Координатор на Секция 8. „Физикохимия и физика на живата материя“

IV Национален конгрес по физически науки
7 октомври – 9 октомври 2024 г.
ИнтерЕкспоЦентър, София

Уебсайт: https://upb.phys.uni-sofia.bg/conference/4kongres/index.html

Публикувано в Новини, Покани. Постоянна връзка.